0%

Oscar Harris – Try A Little Love

Notitie:


Tracklist:


Plaats nummer naar de afspeellijst

Review van Radio Amerika:


Toen Harris in 1963 naar Nederland kwam om te studeren voor architect/dominee vervulde hij ook zijn dienstplicht. Twee jaar later vervolgde hij zijn zangcarrière bij The Twinkle Stars, een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse band. Met hun grootste hit Soldier’s prayer stonden zij twee weken op nr. 1 in de Daverende Dertig. In totaal stond de single 15 weken in de hitlijst. Leadzanger Billy Jones verliet de groep in 1972; voor hem in de plaats kwam de toen 17-jarige Humphrey Campbell. In 1973 besloot Harris om de groep te verlaten om een solocarrière te beginnen.

In zijn jonge jaren moest de jonge Harris concurreren met de populaire Max Nijman uit Moengo. Zijn doorbraak kwam naar eigen zeggen toen hij Max Nijman mocht vervangen.

Na wat pieken en dalen en tijdelijke koppelingen aan zangeressen kwam aan het einde van de jaren zeventig zijn solocarrière goed van de grond. Hij scoorde in die tijd diverse hits met een mix van vrolijke, Caribisch getinte meezingers en zwoele soulballads. Zijn grootste hit uit die tijd was Song for the children die hem internationale bekendheid opleverde. Enkele pogingen om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival mislukten echter.

Halverwege de jaren 80 werd het rustiger rond Harris. Hij trad nog veel op in discotheken en voor de radio, soms ook onder begeleiding van het Metropole Orkest. In 2007 was de stem van Harris nog te horen in de Nederlandse versie van de Amerikaanse film Beestenboel.

In 2008 zong hij in het nummer Corduroy op het album Monarchs van de Haagse hiphopgroep Coup deVillz mee. In 2014 was hij deelnemer in het programma Krasse Knarren (MAX).

In juli 2015 verscheen het album Soldiers prayer en andere poku’s op het hiphop-label Top Notch. Dit album bevat zijn grote hits, plus een aantal liedjes in het Surinaams gezongen.

In 2018 verscheen een nieuw album I am back dat positief werd ontvangen door de Volkskrant: “..bij vlagen zeer intens klinkende bluesmuziek..”

Harris is getrouwd en heeft twee zoons. Hij woont in Hoofddorp.

DELEN

Release:


Wat staat er op het menu
Afspelen Cover Nummer
Artiest