0%

Nazareth – Love Hurts

Notitie:


Tracklist:


Love Hurts

Love Hurts

Nazareth

Plaats nummer naar de afspeellijst

Review van Radio Amerika:


Nazareth is een Schotse rockband die in 1976 vijf weken (onder meer) de Nederlandse Top 40 aanvoerde met het nummer Love Hurts, een cover van The Everly Brothers.

Nazareth werd opgericht in 1968 en bestond oorspronkelijk uit Dan McCafferty (zang), Manny Charlton (gitarist), Pete Agnew (bassist) en Darrell Sweet (drummer). De band bestond tien jaar in deze samenstelling, tot in 1978 gitarist Zal Cleminson het vijfde bandlid werd. Sindsdien veranderde de samenstelling regelmatig door zowel vertrekkende als toegevoegde leden, hoewel de stichters lange tijd deel bleven uitmaken van de groep. Nazareth bezocht Nederland tijdens Pinkpop 1975.

Begin 2013 behoorden de originele leden McCafferty en Pete Agnew nog (en zonder tussenpozen) tot Nazareth. Charlton verliet de band in 1990. Sweet overleed in 1999 op 51-jarige leeftijd aan een hartaanval en werd vervangen door Lee Agnew, de zoon van Pete.

In 2013 bij concerten in Canada en St. Gallen is McCafferty onwel geworden op het podium. Later diende hij door zijn voortdurende gezondheidsproblemen Nazareth te verlaten. De zanger werd vervangen door Linton Osborne die op zijn beurt in 2015 werd opgevolgd door Carl Sentance.

DELEN

Release:


Wat staat er op het menu
Afspelen Cover Nummer
Artiest