0%

Barry Manilow – Copacabana

Notitie:


Tracklist:


Plaats nummer naar de afspeellijst

Review van Radio Amerika:


Manilow groeide op in Brooklyn, New York als zoon van Joodse immigranten. Zijn echte vader verliet het gezin toen hij nog een baby was. Dat was de reden dat hij later zijn achternaam liet veranderen in Manilow. Hij begon als kind piano en accordeon te spelen. Na de middelbare school ging hij naar de Juilliard School. Om die opleiding te betalen werkte hij in de postkamer van CBS.

Zijn muzikale carrière begon, toen hij de pianist werd van Bette Midler, voornamelijk tijdens haar optredens in de badhuizen voor homoseksuelen. In 1973 bracht hij zijn eerste album uit, maar dat flopte. Nadat Clive Davis Arista Records had overgenomen, werd Manilow herontdekt, toen hij in het voorprogramma stond van Dionne Warwick. In 1974 werd hij bekend door zijn nummer “Mandy”.

In 1978 stonden vijf van zijn albums tegelijkertijd in de lijst van best verkochte albums. De jaren ’80 en ’90 waren een minder succesvolle periode, maar toch lukte het hem nog steeds om voor uitverkochte zalen te zorgen. In de jaren ’90 coverde hij veelal nummers waaronder van Bucks Fizz “Keep Each Other Warm”. Dat deed hij tot 2001 toen hij met zijn album “Here at the Mayflower” kwam. In 2004 stopte hij met toeren.

Hij was van 2005 tot 2010 actief in het Las Vegas Hilton in Las Vegas, eerst met zijn show Music and Passion (vanaf 2004) en vanaf 2008 met Ultimate Manilow, the Hits. Van 2010 tot 2012 stond hij in “The Paris Las Vegas Hotel”.

In 2011 bracht Manilow een nieuw album uit: “15 Minutes”. Ook kwam hij in datzelfde jaar met een live-cd/dvd van zijn concertreeks in de O2 in Londen. In 2014 komt het album ‘Nightsong’ in de Verenigde Staten uit. Het album verschijnt pas in juni van datzelfde jaar in Nederland. Nightsongs is een album met begeleiding van een piano, bas en drums. In mei 2014 is Barry Manilow wederom in Engeland voor een serie concerten. Ook eind 2015 trad de inmiddels 72-jarige Manilow nog op. Op 15 januari 2016 werd bekend dat hij in het ziekenhuis was opgenomen vanwege hartproblemen.

Manilow woont in Palm Springs. In 2014 trouwde hij met zijn manager Garry Kief, met wie hij sinds 1978 een relatie had. Tot maart 2017 wist hij zijn huwelijk uit de media te houden.

DELEN

Release:


Wat staat er op het menu
Afspelen Cover Nummer
Artiest