Het kabinet besluit dinsdag hoe het na 6 april verder gaat op de scholen, maar minister Slob van Onderwijs liet gisteravond bij Op1 al doorschemeren dat het zeer waarschijnlijk is dat ze langer dichtblijven. Dat zou betekenen: langer thuisonderwijs. Met gevolgen voor de leerlingen zelf en voor hun ouders, die die de begeleiding meestal combineren met hun baan of bedrijf.

“Oké, dit worden lange weken”: dat was het eerste dat de Utrechtse Marinza Verschuren dacht toen ze het nieuws hoorde. “Ik weet natuurlijk dat het belangrijk is en zelf red ik het ook wel. Maar voor mijn kinderen vind ik het heel lastig.” Want die missen hun vriendjes en vriendinnetjes en haar zoontje Lev (7) mist uitdaging en baldadig doen. “Hij heeft nu alleen zijn moeder en zus om op af te reageren, dus hij zit wat sneller tegen het plafond.”

Zzp’er Verschuren, die een co-ouderschap heeft met haar in de zorg werkende ex, is nog aan het experimenteren met wat het beste werkt. Een vaste planning met tijden, of vakjes maken die Lev en dochter May (9) kunnen aankruisen als ze een opdracht af hebben. De aanpak wisselt per dag.

2020-03-25 21:00:02

Aangeboden door: nos.nl