0%

Peter de Wit

Radio DJ // Radio Amerika


DELEN

Biografie


Het was 1979, vijf jaar na het verdwijnen van de zeezenders in Nederland en heel voorzichtig probeerde ik zelf radioprogramma’s via de FM uit te zenden. Op de markt kocht ik een FM microfoon en deze wist ik zodanig op te voeren dat ik in de hele straat te ontvangen was. Prachtig vond ik het. Het smaakte naar meer en snel werd er een Yosti-kit aangeschaft en was ik inmiddels in de hele wijk te ontvangen. Na verloop van tijd werd de Yosti-kit vervangen door een Stentor-zender en opeens was ik te beluisteren in de hele wijk en daarbuiten. Een kleine jongensdroom kwam uit.

In de jaren 80 was ik op veel radiostations te beluisteren. Ik maakte zelfs een uitstapje naar Radio Amerika in Rotterdam. Aan de Willem Buytewechstraat maakte ik een demobandje met daarop een door mijzelf opgenomen radioprogramma voor een uitzending. Helaas bleek ik niet goed genoeg en mocht ik voorlopig non-stop programma’s opnemen.
Ondertussen was ik al actief bij zoveel andere radiostations dat ik daar geen tijd meer voor had en dit was ook niet iets wat ik ambieerde.

‘Krachtig Uit de Jaren 80’ (KUDJ80) gaat terug naar die machtige tijd van radiopiraten met grote zendmasten op het dak, 24/7 bezig met radio, opnemen, weer opbouwen na een in beslagname van bijna alle apparatuur maar vooral veel lol hebben met elkaar.
Ik heb genoten van die periode en hoop dit over te brengen in mijn programma op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16:00 bij de oudste piraat van Rotterdam… luister je mee?

Met muzikale groetjes,

Peter de Wit

Contact


E-mail peter@radioamerika.nl

Wat staat er op het menu
Afspelen Cover Nummer
Artiest