0%

John Hermans

Radio DJ // Radio Amerika


DELEN

BiografieOnze DJ met de zachte G.

John is geboren in Breda, om precies te zijn in het Ginneken. Als kind was hij al met verschillende activiteiten bezig, zoals dat in die tijd ging. Een bezemsteel diende als microfoon, organiseerde voetbalwedstrijden en wielren-wedstrijden op gewone fietsen.

Op latere leeftijd ging hij los als D.J. in Café “Het Klompke” aan de haven in Breda. Na sluitingstijd verhuisde hij naar Nightclub Picadilly.

In de jaren zeventig vertrok hij naar Rotterdam alwaar hij liefst 4 nachtclubs tot zijn beschikking had zodat John elke nacht een tour kon maken, dit ondertussen met bekende artiesten zoals Lee Towers, Albert West, Jaques Herb, Oscar Harris en vele vele anderen.

In dezelfde periode werden The Platters door John naar Rotterdam gehaald. Op dat moment was deze Amerikaanse groep super populair met hun hit Only You en vele andere grote hits.

Dit werd een zeer groot succes, meerdere nachtclubs kregen interesse in zijn organisatievermogen. Alles en iedereen die een hit scoorde, werd binnengehaald. Zo ook de topper uit Frankrijk Frida Boccara.

Vele artiesten hebben in de jaren ’70 en ’80 met John gewerkt. Daarnaast begon hij in de jaren ’80 ook nog een taxibedrijf en bleef in de muziekwereld nog volop actief.

Alle energie die hij in zijn beide bedrijven stak moest hij in 2007 bekopen met een acute hartaanval. De doktoren hebben gevochten voor zijn leven maar met zijn doorzettingsvermogen is het gelukt.
Na een revalidatie van ruim 2 jaar is hij het rustiger aan gaan doen en 2009 was voor hem het jaar om de draad weer op te pakken.

John was inmiddels verhuisd van Rotterdam naar zijn geboortestreek Brabant en het organisatiebloed begon weer te kriebelen.
Het is toch zijn lust en zijn leven. Diverse artiesten uit het verleden hebben ook weer contact gezocht met John. Tevens zijn er grootse plannen tevoorschijn getoverd.

We zullen nog veel van hem gaan horen de komende jaren, daar is John zeker van.
Dus mochten jullie John nog niet kennen dan is nu de tijd aangebroken dat je hem zult leren kennen, als een entertainer pur sang. Of het nu als presentator is of als zanger om jou feest compleet te maken.

Tegenwoordig presenteert John ook nog een radioprogramma bij Radio Amerika Rotterdam!

Wat staat er op het menu
Afspelen Cover Nummer
Artiest
Radio Amerika Rotterdam is inmiddels 'ON AIR'! Via deze website (in ontwikkeling) zal je vanaf nu de leukste info vinden over ons radiostation, de RadioJockey's, programma's en achtergrondinformatie.
Start hier je chat!
Een vraag of verzoekje
Voor verzoekjes, informatie en andere reacties kan je een WhatsApp-bericht sturen.
Wij reageren TIJDENS DE LIVE UITZENDINGEN.